top of page

čet., 11. jan.

|

Paje

Zanzibar - Tanzanija

Odhod: 11.1.-25.1.2024 Cena: 1.750€ (-250€ za KitePack člane); vključeno: letalska karta iz Ljubljane, nastanitev hotel direktno na plaži, vključen zajtrk, transfer iz letališča do nastanitve I PROSTA MESTA: zasedeno

Registration is closed
See other events
Zanzibar - Tanzanija
Zanzibar - Tanzanija

Datum in lokacija

11. jan. 2024, 00:00 – 25. jan. 2024, 00:00

Paje, Paje, Tanzania

Kdo je že prijavljen?

Več o dogodku

Čudoviti otok Zanzibar se nahaja v Indijskem oceanu ob vzhodni afriški obali in je uradno del Tanzanije. Otok je le 80km dolg in 50km širok, ravno prav, da ga bomo lahko poleg kajtanja spoznali tudi širše. Zanzibar je svetovno znan kot otok začimb, kot otok s temnim delom zgodovine z največjo tržnico sužnjev, kot otok prijaznih domačinov, otok čudovitih plaž z belim peskom, kristalno čisto turkizno vodo in vročega podnebja. Se sliši kar idealno za en zimski pobeg na vroče.

KAJTANJE

Sezoni vetra na Zanzibarju sta dve: poletna, ko veter piha iz juga proti severu in zimska ko je smer vetra iz severovzhoda. Poleti kajtamo na drugih destinacijah, zato pa je po statistiki pozimi na Zanzibarju največ vetra ravno v mesecu januarju, torej v našem terminu.

Glavno kajt dogajanje na Zanzibarju se dogaja v vasici Paje, kjer bomo nastanjeni tudi mi. Laguni sta dve, obe odvisni od plime in oseke, zato se pogoji za kajtanje skozi dan spreminjajo. Ob čisti oseki vode v laguni ni, ob plimi in močnejšem vetru je voda vzvalovana (»choppy«). V tistih idealnih pogojih, katerim se bomo prilagajali, pa je kajtanje rajsko – »flat«, plitka voda, turkiza, pesek pod nogami, vroče sonce na nebu. Želiš valove? Najdeš jih na drugi strani koralnega grebena, ki se nahaja cca. 1,5km od obale.

Planiramo tudi daljši »downwind« ob vzhodni obali Zanzibarja.

Za začetnike v svetu kajtanja? Absolutno, pogoji za učenje so odlični tako za učenje, kot tudi napredovanje. Organizirana bo tako Začetna šola kajtanja za čiste začetnike, kot možnost posameznih individualnih ur.

VETER

Zanzibar ni znan po izredno močnem vetru, zato v poštev največkrat pridejo večji kajti. Najpogosteje govorimo o dnevih za kajte velikosti 12 in več m2, kar pa ne pomeni, da ne more zapihati tudi močneje in za manjše kajte.

TEMPERATURE

Voda in zrak sta prava poletna, zato razen kratkih hlač in majice za zaščito pred soncem ter kreme za sončenje drugega ne potrebuješ.

NAŠA NASTANITEV

Vasica Paje nudi obilico različnih nastanitev za vsak žep. Naša nastanitev se nahaja na plaži, le skok stran od kajt lagune in nudi prijetno tropsko nastanitev za 100% užitek. V ceni nastanitve je vključen tudi zajtrk.

DODATNE AKTIVNOSTI

Izleti: Stone Town (rojstno mesto Freddy-ja Mercury-ja, tržnica začimb, zgodovina trgovine s sužnji, Palace Museum, »food market«), Nacionalni park Jozani Chwaka, Plaža Nungwi, The Rock – restavracija na skali, Plaža Nakupenda, otok Changuu.

Zanzibar je destinacija, kjer uživanje v lovljenju vetra s kajtom v zraku kombiniramo s spoznavanjem nove dežele, običajev, ljudi in narave. In je destinacija, kjer imajo tudi nekajtarji, kaj za videti in doživeti. 

Deli

bottom of page