top of page

sob., 07. sep.

|

Ras Sudr

Ras Sudr - Egipt

Odhodi: 7.9. / 7 dni / Cena: 910€ (-15% za KitePack člane); vključeno: letalska karta, hotelska nastanitev, nočitev z zajtrkom, transfer I PROSTA MESTA: 16 mest

Ras Sudr - Egipt
Ras Sudr - Egipt

Datum in lokacija

07. sep. 2024, 23:00 – 14. sep. 2024, 23:00

Ras Sudr, Ras Sudr, Egypt

Kdo je že prijavljen?

Več o dogodku

Ras Sudr kitesurf paradise 

El Gouna, Soma bay, Marsa Alam,… Trije poznani kajt spoti v Egiptu. Kaj pa Ras Sudr? Ras Sudr je najbolj priljubljen spot med kajtarji Egipta. Posebnost kajtanja v Ras Sudru je ogromna naravna laguna brez koral v kateri se kajta ob plimi in dve majhni umetno izkopani lagunici, v katerih je cisti "flat" tudi, ko pritegne 20+ vozlov🤙.      

➕ nastanitev na spotu/“flat” voda / dobra vetrovna statistika / odlični pogoji za učenje kajtanja / moznost simpaticnih "down" in "upwindow" ob obali   

➖ transfer iz letališča vsaj 2,5 ure / malo "no-wind" aktivnosti 

✈️Najbližje letališče Ras Sudru je v kairsko. Alternativa pa letališče v Sharm El Sheikhu. Dostop do Ras Sudra je tako dokaj enostaven z različnimi letalskimi povezavami iz Ljubljane in bližnjih letališč. Iz Kaira do Ras Sudra potrebujemo slabe 3 ure vožnje. Kot zanimivost – med vožnjo se peljemo skozi tunel pod Sueškim prekopom, ki je v celoti v keramičnih ploščicah 😲. Pot iz Sharma je z novo cesto dolga 3 ure.       

🌃 Ras Sudr je tipično beduinsko mestece Sinajskega polotoka. Malo kulturnega šoka, pa vseeno toliko zanimivo, da se vsaj en večer splača zapeljati do njega in si ga ogledati.   

🏘️15km južno od mesteca se nahaja hotel Green Sudr. Naš dom za čas kajtanja v Ras Sudr-z. V okolici leži še nekaj hotelov, vendar nam je Green Sudr pri srcu že od leta 2008. Hotel je sam po sebi egiptovska klasika. Kar najbolj navdušuje je njegova lokacija tik ob kajt lagunah. Ko si enkrat stacioniran si lahko na 150% relax. Nobenih transferov, nobenega hitenja.🏄‍♂️Ras Sudr = kite - eat - sleep - repeat.

🌊Z vidika samo kajtanja je Ras Sudr (po mojem mnenju) primerljiv z El Gouno. Kombinacija dveh malih okroglih lagunic, kjer je voda “flat” tudi ko piha 20+ vozlov, ter ogroooomna naravna laguna s plitko vodo, ki se razteza 1,6km od obale nudijo neomejeno prostora za vse kajtarje. Naravna laguna je ob čisti oseki brez vode. Takrat se lahko odpravis peš proti odprtemu morju in slej ko prej najdes svoj privatni kajt spot, kjer ti bo voda ravno dovolj plitka za nov nepozaben “session”. Poezija ti rečem 😍. Aja, da ne pozabim. Najbolj top kajtanje je tisto “pred fruštkom” in tisto “v sončni zahod” 🌅. Si zacetnik? Ucenje kajtanja za cisto 10tko.  

🌪️Sezona vetra v Ras Sudru je, kot to velja za Egipt nasploh, skozi celo leto. Po mojih izkušnjah je vetra več v poletnih mesecih, tako da priporočam obisk v mesecih od junija do začetka novembra. Pozimi je Ras Sudr zaradi sorazmerno severne lege tudi nekaj stopinj hladnejsi kot npr. Marsa Alam. Veter na obalo piha “side-on-shore” torej z morja na obalo in je varen za kajtanje ter zelo konstanten. Velikost kajtov? 7-11 za punce in 9-14 za fante, odvisno od dneva pač. 😉

Pridruži se in se prepričaj zakaj Ras Sudr velja za eno od kajt destinacij, ki na obraz kajtarjev nariše nasmeh še leta po tem, ko so jo obiskali. Se vidimo v Ras Sudr-u!

Deli

bottom of page