sob., 23. jul.

|

Od Muscata do otoka Masirah

Oman – od Muscata do otoka Masirah

Odhod: 23.7., 14 dni, Cena: 1.450€ (-250€ za KitePack člane); vključeno: letalska karta, 14 nočitev (Ras Al Hadd, Masirah, Muscat) v dvo- ali troposteljnih sobah, 14 dni najem avtomobila I PROSTA MESTA: 11

Oman – od Muscata do otoka Masirah

Datum in lokacija

23. jul., 12:00 – 06. avg., 12:00

Od Muscata do otoka Masirah, Masirah Island, Oman

Več o dogodku

Iščeš izjemno poletno kajtarsko izkušnjo? Nekaj drugačnega, edinstvenega, avanturističnega, vetrovnega, IZJEMNEGA :-). Iskanje lahko končaš, ko se odločiš za Kajtanje v Omanu. Država, ki je ohranila svoj pristni čar Bližnjega vzhoda, v kateri se prepletata sodobnost in preteklost in kjer veter piha samo zate – ja, tako je, spoti v Omanu so kljub vsakodnevnemu močnemu vetru še vedno malo OBLJUDENI in ker so lagune tam tako velike, bodo malo obljudeni ostali še precej dolgo časa. Oman je najvarnejša arabska država, vedno vredna obiska in to ne samo zaradi odličnih pogojev za kajtanje v poletnih mesecih.

Kam nas bo vodila pot?

Štartamo z letom iz Zagreba (povratni let je v Ljubljano!) preko Istanbula do glavnega mesta Oman – Muscat. Po pristanku takoj prevzamemo (rent-a-car) avtomobile in se odpravimo proti jugu. Naš prvi cilj – laguna Ras al Hadd. Ostanemo dve noči, spimo v simpatičnem »guest house«-u. Tretji dan pot nadaljujemo proti jugu (400km). Naš cilj - otok Masirah. Otok, poznan kot najboljši kajt spot bližnjega vzhoda z vsakodnevnim močnim vetrom, ki ga generira monsun s simpatičnim imenom Khareef :-). Nastanjeni v hotelu ostajamo 9 noči. Dneve seveda zapolnimo z obiskom različnih »flat« in »wave« spotov, ki jih otok ponuja. Za veter v tem obdobju menda ni za skrbeti. Bolj je težava v tem, da je vetra raje preveč kot premalo in v poštev bodo tako prišli manjši kajti. Za »češnjo na torti« je v planu celodnevni izlet na odročni »flat spot« Bar Al Hickman. Sounds good? Predzadnji dan se odpravimo nazaj proti Muscatu, kjer nam ostane se ravno toliko časa, da si ogledamo glavne znamenitosti glavnega mesta. Nočitev v enem od hotelov in povratek z letom proti Ljubljani.

Kajtanje in veter

Veter v Omanu je. Vsak dan, cel dan. Tako, da za primerno dozo kajtanja ni za skrbeti. Za to poskrbi že omenjeni monsun Khareef. Veter v poletnih mesecih piha povprečno 20-30 vozlov. Planiramo torej male kajte. In spoti? Se najde za vsak okus nekaj. Otok Masirah ne brez razloga imenujejo tudi skrivni raj za kajtanje saj ponuja vrhunske pogoje za vse okuse – prostrane »flat« lagune na zahodni obali in valove Indijskega oceana na vzhodni obali. Vse dosegljivo na pol ure vožnje po otoku. Otok, ki kar kliče po tem, da naredimo kak »downwind« in si obalo otoka ogledamo tudi iz morske perspektive. Si že predstavljaš kako te bolijo vse mišice, ki si oreng utrujen/a od kajtanja?

Verjetno je peklensko vroče? Glede na to, da se temperature na arabskem polotoku poleti lahko povzpnejo tudi do 55 stopinj je zaradi vetra na otoku Masirah prijetno poletnih 30-35 stopinj.

Hrana in domačini

Hrana v Omanu je sveža, okusna, morska in cenovno ugodna. Oman in nasploh otok Masirah je otok ribičev, ki v morju lovijo vse od jastogov, hobotnic in celo tun. Ponudbo morske hrane dopolnjujeta meso in zelenjava. Za lakoto tako ni bojazni. Domačini so do tujcev prijazni in ustrežljivi. Vedno pripravljeni pomagati ali se zgolj pogovoriti. Za razliko od drugih arabskih držav jih velika večina govori angleško.

Učenje kajtanja

Pogoji za učenje kajtanja so izvrstni s plitko vodo, močnim vetrom in varnimi spoti. Šola kajtanja bo organizirana. 

Tudi omanska 14 dnevna kajt avantura je ena tistih in kot nalašč za tiste, ki si poleg vrhunskega kajtanja želite odkriti čare dežele, v katero ste pripotovali in začutiti njen pristen utrip.

Doplačila: 

Najem opreme: 500€ nečlani, 300€ člani

Začetna šola kajtanja: 440€ nečlani, 330€člani

Individualna ura učenja kajtanja: 55€ nečlani, 41€ člani