top of page

sre., 12. jun.

|

Le Morne

Mauritius & Rodrigues

NOVO 2024!!! Odhod: 12.6. - 27.6.2024, Cena: 2.550€ (-250€ za KitePack člane); vključeno: letalska karta iz Evrope, 6x nočitev z zajtrkom na Mauritiusu, 7x nočitev s polpenzionom na Rodriguesu, notranji let Mauritius - Rodrigues, najem rent-a-car I PROSTA MESTA: 2 mesti

Registration is closed
See other events
Mauritius & Rodrigues
Mauritius & Rodrigues

Datum in lokacija

12. jun. 2024, 14:30 – 27. jun. 2024, 13:00

Le Morne, Le Morne, Mauritius

Kdo je že prijavljen?

Več o dogodku

Dobrodošli na kajt potovanju tropskega užitka!

Odkrijte čarobnost indijskega oceana z ekskluzivnim kajt potovanjem na otoka Mauritius in Rodrigues. Dva bratska otok, vsak s svojo edinstveno privlačnostjo, obljubljata nepozaben pobeg v vetrovni tropski raj.

Potopite se v živahno kulturo Mauritiusa, kjer vplivi Indije, Afrike, Kitajske in Evrope ustvarjajo harmonično mešanico. Vsak trenutek preživet na Mauritiusu je praznovanje raznolikosti. Naravne lepote in pustolovščine vas čakajo! Mauritius vabi s svojimi nedotaknjenimi belimi peščenimi plažami, turkizno vodo in cvetočimi koralnimi grebeni. Za pustolovske duše je na voljo brezmejno raziskovanje bujne tropske pokrajine otoka nacionalnega parka Black River Gorge. Mauritius pa ni samo paša za oči, je tudi kulinarično potovanje, kjer v vsakem grižljaju okusite fuzijo indijskih, kreolskih, kitajskih in francoskih okusov. 

Na drugi strani obiskovalcu otok Rodrigues nudi mirno zatočišče sredi edinstvene pokrajine. Je dragulj, ki ponuja nevsakdanji mir vsakdanjega direndaja. Čudite se dramatičnim pokrajinam, od hribov do skalnato-peščenih obal, ki ustvarjajo slikovito ozadje. Potopite se v čisto turkizno vodo v kateri mrgoli morskega življenja. Zapeljite se po notranjosti otoka. Odkrivajte majhne vasi, tradicionalne življenjske sloge in skrite bisere, kot sta Caverne Patate in Trou aux Chats. Doživite edinstveno rodriguansko kulturo, mešanico afriških, evropskih in kreolskih vplivov. Razveselite svoje brbončice s svežimi morskimi sadeži, tropskim sadjem in pristnimi kreolskimi jedmi, ki odražajo bogato kulinarično dediščino otoka. 

Podajte se na potovanje, ki združuje živahno energijo Mauritiusa z mirnim šarmom Rodriguesa in izberite popolno mešanico kajtanja, avanture in sprostitve.

KAJTANJE

Mauritius je fantastična destinacija za kajtanje, saj ponuja idealne pogoje za začetnike in napredne kolesarje. Otok je obdan s koralnim grebenom, ki na eni strani ustvarja lagune s plitvo in ravno ("flat") vodo, na drugi strani pa svetovno znane valove (Manawa, One Eye) za izjemno izkušnjo kajtanja na valovih. Najbolj znan kajt spot se nahaja na jugo-zahodnem delu otoka v vasici Le Morne, sledijo pa mu Pointe D'Esny, Bel Ombre, Lafayette,...  

V senci svojega večjega brata nudi Rodrigues izvrstno kajt izkušnjo in vetrovne pogoje. Tudi sam je obdan s koralnim grebenom, ki omogoča mirno ("flat") vodo v laguni in hkrati nudi zaščito pred valovi indijskega ocena. Večina kajt scene se dogaja na južnem delu otoka, v bližini vasice Port Sud Est, ki je enostavno dosegljiva po glavni cesti iz glavnega mesta Port Mathurin. Rodriguesov edinstven šarm bodo vzljubili vsi tisti, ki iščejo intimnejšo izkušnjo kajtanja. 

VETROVNE RAZMERE 

Tako na Mauritiusu kot tudi Rodriguesu pihajo stalni pasatni vetrovi, kar zagotavlja odlične pogoje za kajtanje. Sezona vetra na obeh otokih je v času naših poletnih mesecev (lokalno zimskih mesecev) od junija do septembra, pri čemer je junij (ni naključno izbran kot mesec našega obiska M&R) statistično najbolj vetroven mesec. V tem obdobju pihajo vetrovi z močjo od 15 do 25 vozlov. Veter je pogosto močnejši v popoldanskih urah. 

Voda v lagunah je topla, zato za kajtanje načeloma zadostujejo kratke hlače in majica za zaščito pred soncem. Za tiste bolj občutljive priporočamo kratko neoprensko obleko ("shorty"). Priporočene velikosti kajtov: 8 m2 - 12 m2. 

NASTANITEV

Na Mauritiusu bomo 6 noči preživeli v bližini glavnega kajt spota Le Morne, natančneje v vasici La Gaulette. Naša nastanitev nudi dvoposteljne sobe in nočitev z zajtrkom. Oddaljenost od kajt spota je kratkih 10 minut vožnje z avtomobilom. Opcija nastanitve (z doplačilom) je v katerem od večjih hotelov v neposredni bližini Le Morne. Na Rodriguesu bomo preživeli 7 noči v manjšem hotelčku, ki se nahaja na obali v največjem mestecu na otoku (Port Mathurin). Nastanitev na bazi polpenziona. Dnevne vožnje do kajt spota je cca. 25 minut.

PREVOZI 

Na obeh otokih nam bodo kot prevozno sredtvo služili rent-a-car avtomobili. Planirano je en avto za 3-4 potnike. Na željo se lahko število oseb na posamezen avto tudi zmanjša (verjetno doplačilo). 

KRATEK PLAN POTOVANJA 

Na Mauritius poletimo iz enega od bližnjih letališč s krajšim postankom v Dubaju, da dobro pretegnemo noge. Po pristanku prevzamemo avtomobile in se odpeljemo do naše nastanitve v bližini vasice Le Morne. Naslednjih 6 dni odkrivamo čarobnosti Mauritiusa v vodi (kajtanje) in izven nje (ogledi znamenitosti otoka). 7-i dan se se odpravimo proti letališču in z notranjim letom poletimo proti sosednjemu otoku Rodrigues-u. Ponovno prevzamemo avtomobile in se odpravimo do največjega mesta na otoku - Port Mathurin. Tu se nastanimo in se do konca predamo užitkom tega tropskega potovanja. Zadnji dan 26.6. se iz Rodrigues-a vračamo na Mauritius in zvečer poletimo proti Evropi, kamor pridemo 27.6. tekom dneva.  

In kako je kajtati na Mauritiusu > poglej si kratek film AirRush ekipe

Se vidimo v raju, na Mauritius-u in Rodrigues-u?

Deli

bottom of page