top of page

čet., 08. feb.

|

Gran Roque

Los Roques - Venezuela

Odhod: 8.2-23.2. in 22.2.-8.3.2024, Cena: 2.500€ (-250€ za KP člane); vključeno: letalska karta z vključeno prtljago, 13x nočitev z zajtrkom na Los Roques, 1x nočitev na celini v okolici letališča, notranji let Caracas - LR I PROSTA MESTA: 8.2. POLNO, 22.2. POLNO (vpis na čakalno listo).

Registration is closed
See other events
Los Roques - Venezuela
Los Roques - Venezuela

Datum in lokacija

08. feb. 2024, 12:00 – 08. mar. 2024, 12:00

Gran Roque, W8VG+VR6, Gran Roque, Federal Dependencies of Venezuela, Venezuela

Kdo je že prijavljen?

Več o dogodku

Kajtarska nebesa obstajajo - imenujejo se Los Roques. Kot vsaka "nebesa" so tudi ta težje dosegljiva, predvsem logistično pa tudi cenovno, ampak kjer se združijo volja, želja in skupina podobno mislečih kajtarjev je možno vse. Se strinjaš? Zato se februarja in marca 2024 (po 4ih letih pavze!) ponovno odpravljamo na kajtanje na Los Roques. 

 

LOKACIJA

Arhipelag Los Roques se nahaja 180km severno od obale Venezuele. V Caracas priletimo z letalom iz Ljubljane ali enega od bližnjih letališč, se takoj vkrcamo na lokalni avion in že po 45ih minutah smo na Los Roques. 

NASTANITEV

Nastanjeni bomo v eni od tradicionalnih Posad na največjem otoku Gran Roque. Za našo skupino imamo najeto celo Posado z 8 sobami. Vsaka soba ima svojo kopalnico. V ceno nastanitve je vključen tudi zajtrk. Zaradi letalskih povezav se bomo Iz Los Roques-a na celino odpravili že predzadnji dan in zadnjo noč prespali v enem od hotelov v bližini letališča.     

VETER IN TEMPERATURE

Na Los Roques-u tako kot na celotnih Karibih piha pasatni veter skozi celo zimo. Veter je zanesljiv (v letih 2018, 2019 in 2020, ko smo bili na Los Roques-u vsega skupaj ni pihalo 4 dni), konstanten in topel. Piha vedno iz iste smeri. Temperature vode in zraka so poletno vroče in za kajtanje zadostujejo kratke hlače in "quickdry" ali "lycra" majica.

KAJTANJE

Verjetno težko najdeš lepše mesto za kajtanje kot so "cayo"-ti na otočju Los Roques. Vsak otoček bi lahko bil svoj kajt spot, vendar žal na vseh kajtanje ni dovoljeno. Na tistih, kjer je dovoljeno pa velja, da so za kajtanje naravnost idealni. Konstanten veter, "flat" in plitka voda, brez gužve,...  na vsakem se enostavno počutiš, kot da si sam na svetu, da čas ne obstaja in si enostavno želiš, da se ta dan nikoli ne konča.  Kako do kajt spotov? Z vsakodnevnim transferjem s čolnom iz otoka, kjer smo nastanjeni (Gran Roque) do enega od otočkov, ki si ga sami sproti izbiremo.  

Velikosti kajtov: vse od 7m pa do 13m2. Največkrat pa 9m2 za punce in 12 m2 za fante.   

HRANA

V ceni nastanitve je vključen zajtrk. Kosilo v obliki kakšnega prigrizka si bomo organizirali sami. Večerje pa lahko jedli v Pousadi, kjer smo nastanjeni ali kateri od lokalnih gostilnic (prav veliko jih na otoku ni). Hrana bazira na morski, sveži in noro okusni.  

Doživi rajsko kajtanje na eni izmed najlepših destinacij na svetu, kjer so doma drobna mivka, turkizna voda, žgoče sonce in kontanten pasatni veter.

Deli

bottom of page