top of page

sre., 24. jul.

|

Limnos

Limnos - Grčija

Odhodi: 24.7., 31.7. / 7 dni / Cena: od 790€ (-15% za KitePack člane); vključeno: letalska karta iz Ljubljane + 7x nočitev v dvoposteljni sobi ali apartmaju / PROSTA MESTA: 24.7. 8 mest, 31.7. 9 mest

Limnos - Grčija
Limnos - Grčija

Datum in lokacija

24. jul. 2024, 00:00 – 07. avg. 2024, 00:00

Limnos, Lemnos, Greece

Kdo je že prijavljen?

Več o dogodku

7 razlogov, zakaj je LIMNOS naša najljubša poletna destinacija 💨🌊🌞🇬🇷

💙Pristnost otoka in ljudi ter butični turizem s praznimi plažami in "cool" energijo 

💙Dva odlična kitesurf & wingsurf spota  

💙Zanesljiv veter Meltemi 

💙Pristna grška kulinarika 

💙Dodatne aktivnosti in ogledi tudi za nekajtarje  

💙Dostopnost z letalom iz Ljubljane ali trajektom 

💙Cenovno ugodno

Grčija poleti ponuja kar nekaj simpatičnih, bolj ali manj znanih, kajt lokacij. Sledi predstavitev turkizne💙mediteranske oaze vetra, počitka in užitka – otok Limnos vsako leto bolj in bolj privablja slovenske kajtarje. Kdor ga je obiskal zagotovo ve zakaj 😉.   

>>>Limnos v kratkem filmčku

➕  odlična statistika vetra Meltemi v mesecih julij in avgust, prazne plaže in dovolj prostora v vodi (zaliva Keros in Saravari), odlična kulinarika, zanimive turistične atrakcije v primeru ne-vetra in nekajtarje, pristna narava, butični turizem    

➖  offshore (za "rescue" je poskrbljeno!) veter, obvezen rent-a-car, omejena izbira nastanitev v bližini kajt spotov, nocno življenje

Direkten čarterski let iz Ljubljane, ki bo letošnje poletje (vsako sredo) ponovno organiziran, nam je olajšal logistiko na ta nenavaden in vetroven otok. Limnos pa ni dosegljiv le po zraku, ampak ga z nostalgično vožnjo od »Triglava do Gevgelije« in 4 urnim trajektom lahko dosežemo tudi po cesti. Odlična izbira za tiste, ki imate avtodom ali brez svojega avtomobila ne greste niti na dopust. No, s tem prihranite tudi pri rent-a-car-ju. Avto je za prevoze po Limnosu »a must« saj javni transport slabo funkcionira. Alternativa avtomobilu je najem skuterja. 

Ker je zahodni del otoka turistično bolj razvit, kajt spoti pa so na vzhodni strani otoka je število nastanitev, ki so na voljo omejeno. Res je, da se v zadnjih letih v skladu s turističnim razvojem, povečuje število nastanitev, predvsem apartmajev,  a je glede na potrebe v top sezoni julija in avgusta le-teh se vedno krepko premalo. Nismo tu le kajtarji, ki nas zanima vzhodni del otoka, pač pa so tu predvsem Grki, ki živijo v Atenah in Solunu in se poleti odpravijo na svoj letni dopust. Rezervacija dobre nastanitve mora biti zato narejena vsaj nekaj mesecev vnaprej.

Glavni zaliv za kajtanje na Limnosu je Keros. Zaliv s turkizno vodo je vsako leto bolj prepoznaven in privablja kajtarje in windsurferje iz različnih delov Evrope. Keros je 5km dolg zaliv zato v njem ni gužve tudi pri večjem številu kajtarjev, Ob obali je voda plitka, po približno 30ih metrih pa postopoma postane globokoa. Dva kajt centra na plaži nudita vse potrebno za sproščeno in udobno “kajt življenje”.  Drugi kajt spot se nahaja približno 15 minut vožnje iz Kerosa in se imenuje Saravari. Zaliv je precej manjši kot Keros, a nam ravno zato bolj simpatičen in butičen. Tu vedno kajta le manjše število kajtarjev.    

Najbolj poznan veter Egejskega morja se imenuje Meltemi. Je veter, ki piha iz S proti J v poletnih mesecih in tako omogoča odlične pogoje za vetrovne vodne športne  kajtanje. Po moji statistiki je meltemi na Limnosu zelo zanesljiv v obdobju po 20.7. in do 10.9. Meltemi na Limnosu piha najmočneje v dopoldanskem času, medtem ko proti popoldnevu slabi. Ker tako na Kerosu kot Saravariju veter piha malenkost "offshore" je še posebej ko piha močneje tudi ustrezno "refulast". Pogoji za začetnike in učenje kajtanja niso "najboljši na svetu", so pa v primerjavi z ostalimi grškimi otoki še vedno odlični.      

Velikost kajtov: Za punce kajti od 7-11m2, za fante od 9-13m2.   

Kaj še poleg kajtanja in windsurfanja? Limnos ni samo kajtanje. Je tudi množica drugih aktivnosti, izletov, unikatnih doživetij. Ogled edine puščave v Evropi, kolesarski izleti, SUPanje, ogled trdnjave v glavnem mestu Myrina, ogled vinskih kleti, kuharska doživetja, večerni pikniki, poskušina vin in sirov,... Limnos ponuja seznam aktivnosti in doživetij, ki ga v samo enem tednu ne boste mogli obkljukati v celoti.

Za dodatne informacije piši na jernej@kitepack.com ali pokliči 041 794 949

Deli

bottom of page