top of page

pon., 18. nov.

|

Jericoacoara

Kajtanje v Braziliji (Icarai-Ilha-Jeri-Barra Grande)

Termin: 18.11.-3.12.2024, Cena: 2.100€ (-250€ za Kitepack člane); vključeno: letalska karta, 14x nastanitev z zajtrkom, transferi po Braziliji I PROSTA MESTA: 7

Kajtanje v Braziliji (Icarai-Ilha-Jeri-Barra Grande)
Kajtanje v Braziliji (Icarai-Ilha-Jeri-Barra Grande)

Datum in lokacija

18. nov. 2024, 00:00 – 03. dec. 2024, 00:00

Jericoacoara, Jericoacoara, Jijoca de Jericoacoara - State of Ceará, Brazil

Kdo je že prijavljen?

Več o dogodku

Brazilija - Neskončno kajtanje v deželi vetra

Dežela belih plaž, peščenih sipin, palm, lagun, valov in vsakodnevnega vetra. Dežela v kateri se čas ustavi. Dežela, kamor se bomo v mesecu novembru podali na nepozabno kajtarsko avanturo.

14 dnevna kajt avantura je kot nalašč za vse tiste, ki si poleg vrhunskega kajtanja želite odkriti tudi čare dežele, v katero ste pripotovali in začutiti njen pristen utrip. Ne bomo se zadrževali na enem mestu, saj želimo izkoristiti največ, kar nam ta del Brazilije nudi. S tem namenom te bomo popeljali na različne kajt spote. Kot vsako leto bomo tudi letos nadgradili naše dosedanje Brazilske avanture in te popeljali od Icariazinha do Barra Grande-a (ali Atins-a). To bo že naša 8. avantura v Braziliji in kot vsako leto tudi ta nekoliko drugačna od prejšnjih. Naj si gre za lagune s »flat« vodo ali pa odprto morje z valovi, velja, da vsakemu kajtarju ti kraji ostanejo v dolgotrajnem spominu.

Kaj nas čaka na Brazilski avanturi?

Brazilsko avanturo po pristanku v Fortalezi začnemo v Icariazinhu. Tam bomo že 10. leto zapored nastanjeni v samo za nas rezervirani pousadi našega prijatelja "Francoza". Pousada leži direktno na plaži in nudi užitke idilične nastanitve in pristne kulinarike ob poslušanju morja in valov. Naslednje 3 dni bomo namenili kajtanju na dveh spotih s plitko in flat vodo, spoznavanju brazilske kulture, hrane, pa tudi počitku in relaksaciji.

Pripravljeni na nadaljevanje brazilske avanture se 4. dan zjutraj odpeljemo (avto ali "downwind") proti Ilha de Guajiru. Ilha ali "flat water paradise" se v naš program vrača po štirih letih. Nastanitev v eni od Pousad tik ob kajt laguni za udoben in enostaven skok iz sobe direktno v vodo. Ostajamo tri vetrovne dni.

Opcija "downwind-a": Od Icariazinha do Ilha de Guajiru se lahko namesto z avtom odpelješ na pravi 30 kilometrski downwind s kajtom. Trajanje: 2 uri

Že dobro upeljani v brazilske ritme vetra, plaže in sonca nadaljujemo proti Jericoacoari. Jeri, kot se ljubkovalno imenuje, vam bo poleg kajtanja v spominu ostal tudi kot unikatno turistično mestece polno različnih trgovinic, barčkov in restavracij. Ostajamo 3 dni.

Opcija "downwind-a":  Od Ilha de Guajiru do Pree se lahko namesto z avtom odpelješ na 70 kilometrski downwind s kajtom. Trajanje: 4 ure.

Za zaključek tokratne brazilske avanture se odpeljemo v Barra Grande. Nastanitev v Pousadi blizu kajt spotu. Kajtamo na spotu pred vasico Barra Grande ali v laguni Macapa.

Zadnji dan popotovanja nas prijetno utrujene in močno zagorele čaka vožnja iz Barra Grande proti Fortalezi in let proti domu.

Nastanitev

Ker smo v Braziliji bomo seveda nastanjeni v tipičnih brazilskih nastanitvah t.i. »pousadah«, tik ob obali. Dnevi bodo zapolnjeni z nepozabnimi kajtarskimi užitki, relaxing in chilling večeri pa z odlični hrano in kozarcem tradicionalne caipirinhe v roki. V nastanitvah je vedno vključen tudi zajtrk.

Že od samega začetka kajtanja kajtarji iščemo kombinacijo zanesljivega vetra, lagun z mirno vodo, enakomernih valov in neobljudenih kajt spotov. Če temu dodamo še tropsko kuliso palm, belih peščenih plaž ter toplega podnebja, ugotovimo, da je tovrstnih krajev na svetu relativno malo. Severovzhodna obala Brazilije je eden izmed njih.

Deli

bottom of page