top of page

pet., 04. jul.

|

otok Masirah

Oman – otok Masirah

Termin: 4.7.-16.7.2025 Cena: 1.380€ (-250€ za KitePack člane); vključeno: letalska karta, 10 nočitev v dvo- ali troposteljnih sobah v hotelu, najem avtomobila za trajanje potovanja I PROSTA MESTA: 20

Oman – otok Masirah
Oman – otok Masirah

Datum in lokacija

04. jul. 2025, 12:00 – 16. jul. 2025, 12:00

otok Masirah, Masirah Island, Oman

Kdo je že prijavljen?

Več o dogodku

Iščeš izjemno poletno kajtarsko izkušnjo? Nekaj drugačnega, edinstvenega, avanturističnega, vetrovnega, IZJEMNEGA :-). Iskanje lahko končaš, ko se odločiš za Kajtanje v Omanu. Država, ki je ohranila svoj pristni čar Bližnjega vzhoda, v kateri se prepletata sodobnost in preteklost in kjer veter piha samo zate – ja, tako je, spoti v Omanu so kljub vsakodnevnemu močnemu vetru še vedno NEOBLJUDENI in ker so lagune tam tako velike, bodo neobljudeni ostali še precej precej precej dolgo časa. Oman je najvarnejša arabska država, vedno vredna obiska in to ne samo zaradi odličnih pogojev za kajtanje v poletnih mesecih.

Kam nas bo vodila pot?

Štartamo z letom iz Ljubljane preko Istanbula do glavnega mesta Oman – Muscat. Po pristanku takoj prevzamemo (rent-a-car) avtomobile in se odpravimo proti našemu cilju - otoku Masirah. Se nastanimo v hotelu na otoku in preklopimo na "100% relax mode". Otok, poznan kot najboljši kajt spot bližnjega vzhoda z vsakodnevnim močnim vetrom, ki ga generira monsun s simpatičnim imenom Khareef :-). Nastanjeni v hotelu ostajamo 9 noči. Dneve zapolnimo z obiskom različnih rajskih »flat« in »wave« spotov, ki jih otok ponuja in da, res jih je toliko, da lahko vsak dan kajtamo na drugem. Za veter nam torej v tem obdobju ni za skrbeti in v poštev pridejo več ali manj samo kajti manjših velikosti. Zadnji dan otoku pomahamo v slovo in se odpravimo nazaj proti Muscatu, kjer nam ostane se ravno toliko časa, da si ogledamo glavne znamenitosti mesta preden se vkrcamo na letalo za povratek proti Ljubljani. 

Kajtanje in veter

Veter v Omanu je. Vsak dan, cel dan. Tako, da za primerno dozo kajtanja ni za skrbeti. Za to poskrbi že omenjeni monsun Khareef. Veter v poletnih mesecih piha povprečno okoli 20 vozlov. Planiramo torej male kajte. In spoti? Se najde za vsak okus nekaj. Otok Masirah ne brez razloga imenujejo tudi skrivni raj za kajtanje saj ponuja vrhunske pogoje za vse okuse – prostrane »flat« lagune na zahodni obali in valove Indijskega oceana na vzhodni obali. Vse dosegljivo na pol ure vožnje po otoku. Otok, ki kar kliče po tem, da naredimo kak »downwind« in si obalo otoka ogledamo tudi iz morske perspektive. Preiskušeno in da, res TOP. 

Verjetno je peklensko vroče? Glede na to, da se temperature na severnem delu arabskega polotoka poleti lahko povzpnejo tudi do 50 stopinj je zaradi celovnevnega vetra na otoku Masirah prijetno poletnih okoli 30 stopinj. 

Hrana in domačini

Hrana v Omanu je sveža, okusna, morska in cenovno ugodna (cela riba 8€, jastog 12€) . Oman in nasploh otok Masirah je otok ribičev, ki v morju lovijo vse od jastogov, hobotnic in celo tun. Ponudbo morske hrane dopolnjujeta meso in zelenjava. Za lakoto tako ni bojazni. Domačini so do tujcev prijazni in ustrežljivi. Vedno pripravljeni pomagati ali se zgolj pogovoriti. Za razliko od drugih arabskih držav jih velika večina govori angleško.

Učenje kajtanja

Pogoji za učenje kajtanja so izvrstni s plitko vodo, močnim vetrom in varnimi spoti. Šola kajtanja bo organizirana. 

Omanska 12 dnevna kajt avantura je ena tistih, kjer poleg vrhunskega kajtanja želimo odkrivati čare dežele, v katero smo pripotovali ter začutiti njen pristen in drugačen utrip.  

Doplačila: 

-Najem opreme

-Učenje kajtanja

-Enoposteljna soba

Deli

bottom of page