čet., 19. maj

|

Dakhla

Dakhla - Maroko

Cena: od 1.070€ (864€ za KitePack člane): vključeno letalska karta + nastanitev v dvoposteljnem "cottage" + polni penzion + transfer iz letališča do nastanitve I PROSTA MESTA: že polno, dodatna mesta na povpraševanje

Dakhla - Maroko

Datum in lokacija

19. maj, 00:00 – 28. maj, 00:00

Dakhla, Dakhla 73000

Več o dogodku

Doplačila:

-storitve kajt centra 70€ člani, 70€ nečlani

-najem kajt opreme 200€ člani, 400€ nečlani

-začetni tečaj kajtanja 330€ člani, 440€ nečlani

-individualna ura učenja kajtanja 41€ člani, 55€ nečlani

-nastanitev v dvoposteljnem bungalovu 140€

Dakhla - vetrovni raj na stiku puščave in morja

Dakhla. Mesto zanimivega imena, dolge tradicije, prijaznih in barvitih ljudi in energičnega "vibe"-a. Kraj, ki je svetovno slabo doživel z razvojem kajtanja. Glavni razlog? Veter, ki tu statistično piha preko 300 dni na leto. Dakhla leži na ozkem polotoku med Saharo in Atlantikom in ponuja neponovljivo kombinacijo lagune z mirno vodo in užitke valov Atlantika.

Raj za kajtanje

Laguna, ki v Dakhlo privabi večino kajtarjev je ogromna in nudi dovolj prostora za kajtanje tudi večjemu številu kajtarjev. Ob plimi je večji del lagune plitek in zelo primeren za učenje kajtanja. Bi želeli na kajt izlet? Seveda, s kajtom se bomo lahko zapeljali do »speed spot-a« naredili izlet na Belo sipino in obkrožili Zmajev otok.

Nastanitev

Ob laguni, direktno "na spotu" se nahajajo več kampov ki nudijo vse kar kajtar potrebuje - nastanitev, hrano, pijačo, shranjevanje opreme, zabavo, druženje. Vse na enem mestu torej. Mi najbolj priporočamo kamp Dakhla Evasion. Izbrali smo ga, ker ima najboljšo lokacijo za kajtanje v celotni laguni, je manjši, lepo urejen, miren in sodobno opremljen. Svoje goste razvajajo s pristno maroško kulinariko, prijaznostjo in prijetnim vzdušjem. Gosti so nastanjeni v različnih bungalovih s skupnimi ali lastnimi kopalnicami.

Kako do Dakhle?

Zaradi letalskih povezav iz Evrope je dostop do Dakhle možen le z vmesnim postankom v Casablanki, ki pa ponavadi ni predolg. Iz letališča v Dakhli je do kampa Dakhla Evasion (ali kateregakoli drugega kampa) le pribižno 30 minut vožnje.

"Must do" v Dakhli?

-Kajt izlet na "duno blanco" ali belo sipino

-Večerni izlet v mesto Dakhla

-Polnjenje lastnih baterij v miru in tišini puščave

-Uživanje v maroški kulinariki

-Obisk puščave in termalnega vrelca

-Ogled farme ostrig

Kajtanje v Dakhli je nekaj posebnega, unikatnega. Spektakularna naravna kulisa, kjer puščava sega direktno v morje, skupaj s soncem, morjem in vetrom nudijo celovito doživetje pristnega stika z naravo in neponovljive užitke v vodi in ob njej.